Klemtonen voor KMO's in de Belgische internationale fiscaliteit
De internationale fiscaliteit evolueert razendsnel. Bestaande en/of nieuwe internationale fiscale regels hebben steeds meer impact op de Belgische fiscale wetgeving. Wat vroeger de “ver-van-ons-bed-show” leek voor Belgische KMO’s is heden niet meer waar.
Dit seminarie geeft een praktisch overzicht van de evolutie van bestaande en toekomstige internationale ontwikkelingen, relevant voor KMO’s. Zo zullen o.a. de volgende vragen worden behandeld:
- Wat zijn de aandachtspunten wanneer een Belgische KMO grensoverschrijdend actief is of wordt (initieel via een verkoopskantoor of vertegenwoordiger, maar op termijn via een vaste inrichting of dochtervennootschap); Welke aandachtspunten gelden indien een Belgische KMO vastgoed aankoopt in het buitenland om te verhuren of in het kader van het eigen bedrijf aan te wenden ? (dubbelbelastingverdragen);
- Kunnen verliezen van buitenlandse vaste inrichtingen nog in mindering worden gebracht van Belgische winsten? Kan een groepsbijdrageovereenkomst worden gesloten met buitenlandse vaste inrichtingen, ter compensatie van geleden verliezen? Wat zijn verdachte buitenlandse betalingen ? (Belgische wetgeving)
- Wat indien dividenden, interesten of royalties worden betaald door/aan een Belgische KMO aan/door een buitenlandse vennootschap? (Europese wetgeving en/of dubbelbelastingverdragen);
- Welke bijzondere meldingsverplichtingen ontstaan bij grensoverschrijdende transacties ? (DAC6)
- Wat met de uitgebreide onderzoeks- en aanslagtermijnen (resp. 10 en 6 jaar) voor “complexe” en “semi-complexe” aangiftes? Is enkel het punt dat de aangifte “complex” of “semi-complex” maakt 10 of 6 jaar lang controleerbaar? (Belgische wetgeving)
Heeft u zelf specifieke vragen die u beantwoord wil zien, stuur ons dan gerust voorafgaandelijk een e-mail met uw vraag zodat we dit mee kunnen nemen in de voorbereiding van het seminarie.
21/20 O - ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 11/03/2024 | 8167
21/20 O - ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 11/03/2024 In winkelkar:21/20 O - ON DEMAND | Beschikbaar vanaf 11/03/2024
Het seminarie duurt 3,5 uur.
U heeft de keuze tussen:
- het seminarie FYSIEK volgen op locatie in BRUSSEL, of
- het seminarie volgen via LIVESTREAMING (real time), of
- het seminarie UITGESTELD bekijken (on demand).
Iedere deelnemer ontvangt na het beantwoorden van de aanwezigheidsvragen en de afsluitende toets, zowel bij een seminarie op locatie, een real time- als een on-demand-seminarie, een attest erkend door de volgende instituten:
- het ITAA (categorie A);
- het I.B.R.;
- het BIV;
- de Vlaamse Balies;
- de Nationale Kamer van Notarissen.
Brussel - Odisee
Stormstraat 2
1000 Brussel
België
Bereikbaarheid: De campus is heel gemakkelijk te bereiken: te voet of met de fiets, met het openbaar vervoer, of met de auto.
Het station Brussel-Centraal ligt op wandelafstand van de campus. Om vanuit Brussel-Centraal tot aan de campus te geraken, volg je vanuit de grote hal van het station de Keizerinnenlaan. De vierde straat links is de Stormstraat.
De campus is vlot bereikbaar vanop de kleine ring rond Brussel.
Parking: de deelnemers aan de seminaries en de causerieën (met uitzondering van de Grondige Snelcursussen) ontvangen een gratis parkingticket dat enkel geldig is voor de volgende parkings:
- Parking Grote Markt, Grasmarkt 104, Brussel (inrit rechtover het Centraal Station)
- Parking Munt, Muntplein 25, Brussel
- Parking Schildknaap, Schildknaapstraat 15-17, Brussel
Real time
Een realtimeseminarie wordt op een vooraf bepaalde dag en op een vaststaand tijdstip gegeven. Je kan rechtstreeks en interactief deelnemen.
On demand
Een on-demand-seminarie is een opname van een seminarie. De deelnemer kan deze opname bekijken op een door hem/haar zelfgekozen tijdstip.