logo
Home » Aanbod » Seminaries » Eén jaar na de inwerkingtreding van het nieuwe erfrecht: welke problemen zijn er tot nu toe al in de praktijk gerezen? GENT
afdrukken PDF genereren
Prijs : € 195
Datum: 05 november 2019
van 13.30 tot 17.00 uur

GENT
Clemenspoort vzw
Overwale 3
9000 GENT

Opmerkingen:

Dit seminarie vindt ook plaats op:


> donderdag 28 november 2019 van 14.00 tot 17.30 uur BRUSSEL

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Eén jaar na de inwerkingtreding van het nieuwe erfrecht: welke problemen zijn er tot nu toe al in de praktijk gerezen? GENT (19/159 G)

Het erfrecht was gedurende meer dan 200 jaar een baken van standvastigheid in de woelige wateren van de wisselende wetgeving. Met ingang van 1 september 2018 werd het erfrecht op voornamelijk op drie vlakken  gewijzigd:

- hervorming van de reservataire erfdelen van kinderen en ouders;
- de wijze van inbreng en inkorting en waardebepaling van geschonken goederen;
- de mogelijkheid tot het opmaken van erfovereenkomsten (familiepact) onder bepaalde voorwaarden.

Eén jaar na de invoering van het nieuwe erfrecht, wil de Fiscale hogeschool een round up maken. Hierbij wordt gekeken naar de huidige problemen en onduidelijkheden die deze wijziging met zich meebracht en worden adviezen aangereikt door de spreker.

Het seminarie bekijkt zowel de burgerrechtelijke als de fiscale kant van deze hervorming, en probeert dit zo praktisch mogelijk aan te pakken, rekening houdende met het feit dat dit onbetwistbaar een technische materie is.

Dit seminarie is een must voor notarissen, medewerkers van het notariaat, advocaten, vermogensplanners, gecertificeerde accountants of belastingadviseurs.

Spreker

Nathalie Labeeuw
Advocaat-vennoot Cazimir Advocaten, Gastdocent FHS