logo
Home » Aanbod » Seminaries » Successieplanning met contractuele en institutionele controle-instrumenten (de maatschap – private stichting) - LAAKDAL
afdrukken PDF genereren
Afgelopen

Blijf op de hoogte
over nieuwe data:
seminaries@odisee.be

Geen soortgelijke opleidingen gevonden

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Successieplanning met contractuele en institutionele controle-instrumenten (de maatschap – private stichting) - LAAKDAL (18/151 L)

Ouders of grootouders zijn in vele gevallen tijdens hun leven wel bereid om een deel van hun vermogen over te dragen aan de volgende generatie, mits ze daarop nog een zekere zeggenschap behouden. Ook de opbrengst van dat vermogen willen ze tijdens hun leven nog geheel of gedeeltelijk behouden.

In dit seminarie wordt nagegaan hoe een (gedeeltelijke) afstand van vermogen en behoud van zeggenschap over dat vermogen met elkaar verzoend kunnen worden.

In het licht van de hervorming van het wetboek van Vennootschappen ondergaan de vennootschapsvormen een aantal drastische wijzigingen. Blijft het in het licht van de hervorming nog wel nuttig om een maatschap onder familieleden op te richten? Hoe werkt een maatschap? Welke goederen kunnen in een maatschap worden ingebracht? Wat zijn de fiscale aspecten bij de inbreng en onttrekking van vastgoed?

Of is de oprichting van een Belgische private stichting aangewezen? Met de certificeringstechniek kan menig vermogende ondernemer zijn overgedragen vermogen actief controleren en een buffer uitbouwen tegen mogelijke familiale stoorzenders. Of hoe men nog kan regeren vanuit het graf.

Is het nuttig een beroep te doen op buitenlandse controlemechanismen zoals de Nederlandse stichting administratiekantoor?

Tijdens dit seminarie krijgt u een globaal overzicht van de verschillende mogelijkheden waarbij de controle-instrumenten juridisch en fiscaal op een transparante wijze worden vergeleken.

Sprekers

Leo De Broeck
Advocaat-vennoot De Broeck Van Laere & Partners, Prof. FHS
Didier Van Laere
Advocaat-vennoot De Broeck Van Laere & Partners, Gastdocent FHS