logo
Home » Aanbod » Seminaries » Schenk- en erfbelasting bij rechtspersonen als controlestructuur bij vermogensplanning - E-SEMINARIE
afdrukken PDF genereren
Prijs : € 195
Datum: 17 juni 2020
van

On demand

Opmerkingen:

U kan zich nog tot 31 augustus 2020 inschrijven om dit seminarie on demand te volgen.
 

Geen soortgelijke opleidingen gevonden

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Schenk- en erfbelasting bij rechtspersonen als controlestructuur bij vermogensplanning - E-SEMINARIE (20/32 O)

In dit seminarie wordt een overzicht gegeven van de fiscale gevolgen op het vlak van schenkings- en successierechten bij het gebruik van juridische entiteiten. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de maatschap, de Belgische en de buitenlandse stichting als doelvermogen, de stichting-administratiekantoor, de trust, en de private privak. Dit zijn allemaal juridische entiteiten die in het kader van vermogensplanning als controlestructuur rond financiële beleggingen, familiebedrijven, vastgoed, enz. worden aangewend.

Aan bod komen zowel de toepasselijke fiscale regels bij de oprichting van de juridische constructie, als het regime van de uitkering aan begunstigden en van de ontbinding. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillen tussen het Vlaamse en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Er wordt eveneens een korte balans opgemaakt en stilgestaan bij de manier waarop de kaaimantaks en de schenkings- en successierechten kunnen inwerken op eenzelfde situatie.

 

Spreker

Olivier De Keukelaere
Advocaat-vennoot Cazimir Advocaten, Gastdocent FHS