logo
Home » Aanbod » Seminaries » Oplijsting maatregelen ter bestrijding van fiscale fraude
afdrukken PDF genereren
Afgelopen

Blijf op de hoogte
over nieuwe data:
seminaries@odisee.be

Geen soortgelijke opleidingen gevonden

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Oplijsting maatregelen ter bestrijding van fiscale fraude (17/107)

Studie toont aan dat de fiscale fraude in België ongeveer 6% van het BBP bedraagt. Een serieuze aderlating voor de Belgische staatskas. Niet verwonderlijk dat de minister van Financiën met man en macht de strijd heeft ingezet tegen de fiscale fraude. De introductie van het begrip “ernstige fiscale fraude”, de automatische gegevensuitwisseling in het kader van FATCA en CRS en de vierde Europese Witwasrichtlijn zijn maar enkele voorbeelden van de vele maatregelen die werden genomen. Eind 2015 maakte de minister van Financiën zijn ‘plan ter bestrijding van de fiscale fraude’ bekend. Een van de voornaamste aandachtspunten hierbij is de implementatie van het BEPS-plan van de OESO.

De Programmawet van 1 juli 2016 bevat een nieuwe reeks maatregelen om de strijd tegen de fiscale fraude op te voeren. Op het einde van vorig jaar werd dan nog het wetsontwerp houdende maatregelen in de strijd tegen de fiscale fraude ingediend waarmee de regering haar strijd tegen de fiscale fraude voortzet.

Om een duidelijk beeld te geven van alle maatregelen die tot op heden werden genomen (en nog in de pipeline zitten) tegen fiscale fraude, maakt de Fiscale Hogeschool voor u een gedetailleerd overzicht met kritische beschouwingen door de sprekers.

Een niet te missen seminarie voor alle accountants, belastingconsulenten, boekhouders en advocaten.

Sprekers

Filip Smet
Senior associate Laga Advocaten
Julie Engelen
Senior associate Laga Advocaten