logo
Home » Aanbod » Seminaries » Kapitaalvermindering, reorganisatie (fusie-splitsing), ontbinding en vereffening (2 sessies) - BRUSSEL
afdrukken PDF genereren
Prijs : € 240
Datum: 12 maart 2020
van 13.30 tot 17.00 uur

BRUSSEL
ODISEE Hermes-gebouw
Stormstraat 2
1000 Brussel

Opmerkingen:

2 donderdagen 

12 en 19 maart 2020 van 13.30 tot 17.00 uur 

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Kapitaalvermindering, reorganisatie (fusie-splitsing), ontbinding en vereffening (2 sessies) - BRUSSEL (20/74 B)

Deze lessenreeks richt zich tot de medewerkers van accountants, belastingconsulenten, advocaten en notarissen. En tot al wie op zoek is naar een opleiding over de basisbeginselen van het fiscaal ondernemingsbeleid. De klemtoon van de opleiding ligt dus op de basisbeginselen zodat de lessenreeks ook een opportuniteit is voor al wie een opfrissing en update wenst van de fundamentele regels betreffende één of meer aangeboden topics.

Zoals blijkt uit het onderstaand programma gaat de lessencyclus in op de fiscale aspecten van belangrijke beslissingen die een onderneming moet maken vanaf de start tot de stopzetting van de activiteit. Bijzondere eigenschap van deze lessencyclus is dat, naargelang het onderwerp, tegelijkertijd aspecten van inkomstenbelastingen, btw en andere belastingen rond een bepaalde topic worden besproken. Iedere uiteenzetting wordt gestoffeerd met praktische toepassingen.

Belangstellenden kunnen inschrijven op de volledige lessenreeks 1.200 euro of op één of meer afzonderlijke topics
.

In een eerste sessie wordt ingegaan op bijzondere verrichtingen zoals de kapitaalvermindering en de verkrijging van eigen aandelen. Wat is het fiscaal regime van de betalingen die gedaan worden aan aandeelhouders, dit zowel in hoofde van de aandeelhouder als in hoofde van de vennootschap.

Vervolgens komt de ontbinding van de vennootschap aan bod (al dan niet in één beweging met de vereffening). Het fiscaal regime van de liquidatiebonus is dan aan de orde, maar ook de vraag naar de fiscale behandeling van een liquidatiemalus bij de ontbonden vennootschap.

In de tweede sessie staan de fiscale aspecten van de fusie en de splitsing van vennootschappen centraal.

Spreker

Peter Verbanck
Partner Verbanck, Plas & Partners, Docent KU Leuven (onderzoeksgroep accounting en tax), Gastdocent FHS