logo
Home » Aanbod » Seminaries » Internationale pensioenen - BRUSSEL
afdrukken PDF genereren
Prijs : € 120
Datum: 25 maart 2020
van 13.30 tot 17.00 uur

BRUSSEL
ODISEE Hermes-gebouw
Stormstraat 2
1000 Brussel

Opmerkingen:

 

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Internationale pensioenen - BRUSSEL (20/97 B)

Deze lessenreeks richt zich tot de medewerkers van accountants, belastingconsulenten, advocaten en notarissen. En tot al wie op zoek is naar een opleiding over de basisbeginselen van het fiscal ondernemingsbeleid. De klemtoon van de lessenreeks over Europees en internationaal fiscaal recht richt zich tot de medewerkers van advocaten, notarissen, accountants en belastingconsulenten die op een weliswaar redelijk korte termijn, toch een grondige inleiding wensen in de belangrijkste thema’s van het internationaal fiscaal recht. De klemtoon ligt op de basisbeginselen zodat de lessenreeks ook ideaal is om de fundamentele regels van het internationaal fiscaal recht op te frissen en te actualiseren.

Belangstellenden kunnen inschrijven op de volledige lessenreeks 1.200 euro, of op één of meer afzonderlijke sessies.

Pensioenen kunnen worden opgebouwd en/of uitgekeerd in het buitenland. Afhankelijk van de plaats waar de opbouw van het pensioen geschiedt en waar de uitkering plaatsvindt, zal de belastingheffing verschillen. In deze sessie worden de pensioenen (wettelijke en aanvullende pensioenen voor werknemers, zelfstandigen en ambtenaren) gesitueerd in de dubbelbelastingverdragen.

Verder wordt specifiek ingegaan op de relatie tussen Belgische ingezetenen en pensioenen opgebouwd of uitgekeerd in Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Spreker

Pieter Gillemon
Director PricewaterhouseCoopers Tax Consultants, Gastdocent FHS