logo
Home » Aanbod » Seminaries » Huwelijksgoederenrecht: een instrument voor vermogensplanning - LAAKDAL
afdrukken PDF genereren
Prijs : € 185
Datum: 30 november 2018
van 13.30 tot 17.00 uur

LAAKDAL
De Vesten
Kanaalweg 6 bus 1
2430 Laakdal

Opmerkingen:

Dit seminarie vindt ook plaats op:

> Maandag 12 december 2018 van 13.30 tot 17.00 uur in Gent

Geen soortgelijke opleidingen gevonden

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Huwelijksgoederenrecht: een instrument voor vermogensplanning - LAAKDAL (18/188 L)

Na een periode van meer dan 40 jaar, wordt het huwelijksvermogensrecht grondig opgefrist. Ondanks het feit dat de basisprincipes hun deugdelijkheid hebben bewezen, vinden er een aantal wijzigingen plaats die gebaseerd zijn op 3 hoofddoelstellingen, nl. een verfijning van de regels van het wettelijk stelsel, een betere wettelijke omkadering van het stelsel van scheiding van goederen en een zoektocht naar evenwicht wat de positie van de langstlevende echtgenoot in het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht betreft.

Vooral in het stelsel van scheiding van goederen is nogal wat gewijzigd. Preferentiële toewijzing en heling is voortaan van toepassing. Het verrekenbeding wordt in de wet verankerd en er komt de mogelijkheid om te kiezen voor een facultatieve rechterlijke billijkheidscorrectie.

De keuze voor een bepaald huwelijkscontract heeft tevens een invloed op de latere samenstelling van de nalatenschap van de overledene en dus ook op de erfbelasting/successierechten die daarop later verschuldigd zullen zijn. Het is bijgevolg belangrijk te weten welke soorten huwelijkscontracten bestaan en welke vermogensregelingen daarin kunnen worden opgenomen.

Genoeg ingrijpende wijzigingen voor een boeiend seminarie met veel aandacht voor de praktijk!

Spreker

Ann Maelfait
Advocaat-vennoot Rivus Advocaten