logo
Home » Aanbod » Seminaries » Het UBO-register: nieuwigheden en nieuwe deadline - GENT
afdrukken PDF genereren
Afgelopen

Blijf op de hoogte
over nieuwe data:
seminaries@odisee.be

Geen soortgelijke opleidingen gevonden

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Het UBO-register: nieuwigheden en nieuwe deadline - GENT (19/144 G)

In het licht van de Europese antiwitwaswetgeving zijn alle bestuurders van vennootschappen en andere entiteiten gehouden tot het opnemen van gedetailleerde  informatie betreffende de uiteindelijke begunstigden in een elektronisch UBO-register.  De deadline voor informatieplichtige entiteiten om hun gegevens voor het eerste te communiceren werd reeds herhaaldelijk uitgesteld en is thans bepaald op uiterlijk 30 september 2019.

Sinds 11 januari 2019 kan u als economisch beroepsbeoefenaar gemandateerd worden door uw klanten om deze wettelijke verplichting tijdig te vervullen. Na eerdere publicatie van de FAQ en de uitvoeringsmodaliteiten in 2018, heeft de FOD Financiën op 2 april 2019 de FAQ wederom  bijgewerkt. Het nakijken van deze bijwerking is een hels werk, daar er op geen enkele wijze wordt aangetoond waar de verschillen zitten ten opzichte van de vorige bijwerkingen. Denk maar aan de verduidelijking van een gegroepeerde UBO, de verduidelijking van het huwelijksvermogensrecht, het aanhouden van aandelen in onverdeeldheid, een buitenlandse vertegenwoordiger, de optionele toevoeging van bewijsstukken aan het UBO-register, …

Tijdens dit seminarie krijgt u op gestructureerde wijze de laatste stand van zaken zodoende u het UBO-register feilloos kan invullen. 

Spreker

Dave van Moppes
Partner Tuerlinckx Tax Lawyers