logo
Home » Aanbod » Seminaries » Fiscale consolidatie: alvast een voorproefje - GENT
afdrukken PDF genereren
Prijs : € 185
Datum: 17 december 2018
van 13.30 tot 17.00 uur

GENT
Holiday Inn, Gent Expo
Maaltekouter 3
9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)

Opmerkingen:

 

Dit seminarie vindt ook plaats op:

- Dinsdag 27 november 2018 van 14u-17u30 in Brussel

- Vrijdag 14 december 2018 van 13u30-17u in Laakdal

 

Deelnemers die ook inschrijven op het seminarie "Ontbinding en vereffening van een vennootschap: juridische, fiscale en boekhoudkundige analyse - GENT (18/167 G)" dat plaatsvindt op dezelfde dag, krijgen gratis een lichte lunch aangeboden.

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Fiscale consolidatie: alvast een voorproefje - GENT (18/179 G)

Vanaf aanslagjaar 2020 voert België, in navolging van verschillende andere Europese landen, een systeem van fiscale consolidatie in (en dit verbonden aan een belastbaar tijdperk dat ten vroegste aanvangt vanaf 1 januari 2019). Dit nieuwe systeem is voornamelijk gebaseerd op het Scandinavisch model, waarbij het mogelijk is dat groepsvennootschappen elkaar een groepsbijdrage leveren en zo ondermeer verliezen van het huidige belastbaar tijdperk met elkaar kunnen compenseren. Dit heeft als voordeel dat ondernemingen zich meer als 1 vennootschap belast zien (met alle voordelen van dien) maar stelt ook de nodige uitdagingen. Ook op het vlak van overnames zal de fiscale consolidatie belangrijke gevolgen hebben.

Tijdens dit seminarie wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste kenmerken van het Belgisch model. Wat zijn de aandachtspunten? Welke vennootschappen kunnen opteren de fiscale consolidatie toepassen? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden? Hoe ziet de groepsbijdrage-overeenkomst eruit? Vervolgens krijgt u via praktische voorbeelden de werking van het systeem uitgelegd.

Sprekers

Daan Verbeurgt
Tax Consultant bij PwC Belgium
Pieter Deré
Director Global Tax PwC Belgium