logo
Home » Aanbod » Seminaries » De keuze tussen éénmanszaak of vennootschap - BRUSSEL
afdrukken PDF genereren
Prijs : € 120
Datum: 06 februari 2020
van 13.30 tot 17.00 uur

BRUSSEL
ODISEE Hermes-gebouw
Stormstraat 2
1000 Brussel

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

De keuze tussen éénmanszaak of vennootschap - BRUSSEL (20/71 B)

Deze lessenreeks richt zich tot de medewerkers van accountants, belastingconsulenten, advocaten en notarissen. En tot al wie op zoek is naar een opleiding over de basisbeginselen van het fiscaal ondernemingsbeleid. De klemtoon van de opleiding ligt dus op de basisbeginselen zodat de lessenreeks ook een opportuniteit is voor al wie een opfrissing en update wenst van de fundamentele regels betreffende één of meer aangeboden topics.

Zoals blijkt uit het onderstaand programma gaat de lessencyclus in op de fiscale aspecten van belangrijke beslissingen die een onderneming moet maken vanaf de start tot de stopzetting van de activiteit. Bijzondere eigenschap van deze lessencyclus is dat, naargelang het onderwerp, tegelijkertijd aspecten van inkomstenbelastingen, btw en andere belastingen rond een bepaalde topic worden besproken. Iedere uiteenzetting wordt gestoffeerd met praktische toepassingen.

Belangstellenden kunnen inschrijven op de volledige lessenreeks 1.200 euro of op één of meer afzonderlijke topics.

In deze sessie worden de voor- en nadelen van de optie voor een vennootschap tegenover elkaar afgewogen. Zodra voor een vennootschap gekozen wordt, rijst de vraag naar de beste vennootschapsvorm. Vervolgens komen de fiscale aspecten aan bod bij de oprichting van de vennootschap (inbreng in geld, in natura, inbreng of verkoop van een bestaande onderneming). Aspecten van directe en indirecte belasting lopen hier samen.

Spreker

Roel Van Hemelen
Partner TaxQuest, Belastingconsulent, Gastdocent FHS