logo
Home » Aanbod » Seminaries » De innovatie-aftrek in de praktijk: valkuilen en opportuniteiten - LAAKDAL
afdrukken PDF genereren
Prijs : € 195
Datum: 01 maart 2019
van 13.30 tot 17.00 uur

LAAKDAL
De Vesten
Kanaalweg 6 bus 1
2430 Laakdal

Opmerkingen:

Dit seminarie vindt ook plaats op:

> Woensdag 13 februari 2019 van 13.30 tot 17.00 uur in GENT
> Maandag 18 februari 2019 van 14.00 tot 17.30 uur in BRUSSEL

 

Geen soortgelijke opleidingen gevonden

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

De innovatie-aftrek in de praktijk: valkuilen en opportuniteiten - LAAKDAL (19/24 L)

De innovatie-aftrek is een krachtige incentive voor ondernemingen die innoveren. We denken in eerste instantie aan ontwikkelingen waarvoor een octrooi kan worden aangevraagd. Maar ook software komt in aanmerking. Het gaat zowel om software die op de markt wordt gebracht door IT-bedrijven als software die ondernemingen ontwikkelen voor intern gebruik.

Op 26 juli 2018 heeft de administratie de langverwachte FAQ gepubliceerd. Gelijktijdig hiermee werden de eerste rulings door de Dienst Voorafgaande Beslissingen gepubliceerd. Ook de Commissie voor Boekhoudkundige Normen bleef niet achterwege. In maart 2018 publiceerde zij een advies waarin de boekhoudkundige verwerking van de innovatie-aftrek aan bod komt. In de praktijk moet ook rekening worden gehouden met de interactie met de verschillende maatregelen die werden ingevoerd in het kader van de hervorming van de vennootschapsbelasting (korf, fiscale consolidatie …).

Het is dan ook tijd om een overzicht te maken van de laatste stand van zaken. Het seminarie voor bedrijven en cijferberoepers zal plaatsvinden om vanuit een praktijkgerichte invalshoek valkuilen bij de toepassing van de innovatie-aftrek te vermijden en opportuniteiten ten volle te benutten.

Spreker

Pieter Van Den Berghe
Director International Tax Services Ernst & Young