logo
Home » Aanbod » Seminaries » Jaaroverzicht boekhoudrecht en adviezen CBN
afdrukken PDF genereren
Afgelopen

Blijf op de hoogte
over nieuwe data:
seminaries@odisee.be
Soortgelijke opleidingen

van 04-05-20
tot 31-10-20
Aangifte personenbelasting aanslagjaar 2020 - E-SEMINARIE

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Jaaroverzicht boekhoudrecht en adviezen CBN

Naar jaarlijkse gewoonte stelt dit seminarie de deelnemer in staat om zijn kennis inzake boekhoudwetgeving te actualiseren. De ontwikkelingen tijdens het jaar 2016 in de wetgeving en in de rechtspraak worden geïnventariseerd en geanalyseerd. De belangstelling van de practici gaat ook uit naar de nieuwe adviezen van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen. Ook hieraan wordt tijdens het seminarie aandacht besteed.

Niet alleen de interne Belgische reglementering wordt behandeld, ook vanuit internationaal perspectief is een steeds grotere invloed te merken op de Belgische regelgeving. Vandaar dat ook de nieuwe initiatieven van de Europese Commissie en de Europese Raad aan bod komen.

Vanuit Europa vertrekt naar de Lidstaten een oproep om de regelgeving over de boekhouding en de jaarrekening te vereenvoudigen, om op die manier bij te dragen tot een verlichting van de administratieve lasten voor ondernemingen. In het kader daarvan kunnen afwijkingen worden toegestaan op de boekhoudregels. In het seminarie wordt informative verstrekt over de Belgische initiatieven en vooruitzichten in dat verband.

Heel aangename sprekers!
Outstandig over de hele lijn!