logo
Home » Aanbod » Seminaries » Fiscale emigratie van natuurlijke personen - GENT
afdrukken PDF genereren
Afgelopen

Blijf op de hoogte
over nieuwe data:
seminaries@odisee.be

Geen soortgelijke opleidingen gevonden

reageer Stel hier nu al uw vraag aan de spreker

X
 
 

Fiscale emigratie van natuurlijke personen - GENT (17/162 G)

De toenemende internationalisering heeft als niet onbelangrijk neveneffect dat ook meer en meer landgenoten de blik op het buitenland richten en beslissen om België, al dan niet voorgoed, te verlaten, dikwijls om zeer uiteenlopende redenen. Dergelijke emigratie brengt heel wat fiscale en juridische gevolgen met zich mee, welke best vóór de emigratie worden onderzocht. Bepaalde stappen worden immers best voor de emigratie gezet, andere dan weer pas na de verhuis.

In dit seminarie behandelen de drie sprekers van het advocatenkantoor Cazimir de diverse juridische gevolgen van een emigratie, en hoe u deze naar uw hand kan zetten. Zowel aspecten van directe belastingen en successierechten als sociale zekerheid, de toepasselijke verblijfswetgeving en de civielrechtelijke gevolgen van de emigratie komen daarbij aan bod.

Volgende vragen worden beantwoord:

• Hoe verloopt een emigratie praktisch? Welke vragen moet u zich stellen?
• Met welke sociaalrechtelijke aspecten moet u rekening houden? Welke sociale wetgeving zal op u van toepassing zijn? Zal u later recht hebben op een pensioen? Zal u degelijk verzekerd zijn wanneer u een ongeval heeft?
• Welke zaken worden best vóór de emigratie geregeld (schenkingen, realisatie van meerwaarden, opzetten van een exit structuur, afsluiten bankrekeningen, ...)?
• Wanneer bent u geen Belgisch rijksinwoner meer?
• Is de uitkering van uw pensioen, groepsverzekering, etc. belastbaar? Wat met dividenden uit uw vennootschappen?
• Wat zijn de successierechtelijke aspecten waarmee u rekening moet houden, zoals het erfrecht en de erfbelasting? En dit zowel in België als het emigratie land?

Sprekers

Michael Joosen
International Tax Lawyer Greenylle by Laga
Evelyne Van der Elst
Advocaat Cazimir Advocaten
Wim Vermeulen
Advocaat-vennoot Cazimir Advocaten, Gastdocent FHS